Dirigent

Dirk-Jan Kerris (°1984) begon zijn muzikale opleiding aan de Academie van Lanaken. Al snel bleek dat zijn toekomst in de muziek lag. De laatste jaren van zijn middelbare studies volgde hij de muziekhumaniora van Kindsheid Jesu Hasselt om zijn hogere muzikale studies optimaal voor te bereiden. Van daaruit vertrok Dirk-Jan naar het Lemmensinstituut in Leuven. Hier studeerde hij in 2010 af als master in de muziek in de muziekpedagogie. Als hoofdinstrument volgde hij er piano. Andere belangrijke vakken waren compositie, zang en koordirectie.

Dirk-Jan is als leerkracht actief aan de Academie van Lanaken en als lector muziek aan de PXL hogeschool. Behalve lesgeven is dirigeren zijn belangrijkste bezigheid. Hij is bij verschillende koren actief als dirigent. Zo dirigeert hij de gemengde koren Moosa-iek uit Sint-Lambrechts-Herk en Vocal4’s uit Sint-Truiden. Daarnaast richtte hij in Bilzen zelf 2 koren op: jongerenkoorAkoestiek en het dameskoor Sing & Swing. Ook deze koren staan onder zijn leiding.

In 2016 startte hij met The Music Cave, een privé-initiatief waar piano-, gitaar- en zangles wordt gegeven en waar ook verschillende muzikale workshops plaatsvinden.